• 06-09-2018 Bang voor de tandarts? Eet je gebit gezond!

  Zeven soorten voedsel die je helpen om je tanden gezonder te houden. Een kwart van de Nederlanders is bang van de tandarts. Daarvan zijn 800.000 mensen zo bang, dat ze niet naar de tandarts durven. Voor alle angsthazen, maar eigenlijk ook voor iedereen die zijn gebit gewoon lekker gezond wil houden, een overzicht van snacks die daarbij kunnen helpen.

  Echte knabbels knagen 
  Harde snacks zoals wortels en noten stimuleren de productie van speeksel in je mond en speeksel werkt tegen de zuren die bacteriën aanmaken en die gaatjes veroorzaken.

  Kaas en melk
  In melk en kaas zit calcium, wat tanden en botten sterker maakt. Maar ze zitten ook vol met een proteïne (caseïne) dat het vormen van gaatjes tegengaat.

  Bacterie bestrijders
  Knoflook, appels, druiven, shiitake paddenstoelen, cacao en nootmuskaat bestrijden bacteriën, slechte adem en ontstekingen aan het tandvlees.

  Rozijnen
  Hoewel rozijnen zoet en plakkerig zijn, remmen de antioxidanten in rozijnen de groei van bacteriën die ontstekingen aan het tandvlees veroorzaken.

  Thee
  Groene thee heeft een ontstekingsremmende werking. Zwarte thee remt bacteriën die een slechte adem veroorzaken.

  Water
  Drink water. Een droge mond geeft een slechte adem en een nare smaak in de mond en bevordert het vormen van gaatjes.

  Yoghurt
  Een Japans onderzoek wees uit dat mensen die veel yoghurt en yoghurtachtige producten aten, veel minder last hadden van ontstekingen aan het tandvlees.

  « nieuwsoverzicht
  SmartDent

  SmartDent Centrum voor tandheelkunde Roermond.

  Alle tandheelkundige behandelingen onder één dak.

  Bel ons Mail ons Plan route Maak afspraak Bezoek reguliere site