• endodontologie

  Zieke tanden zijn tegenwoordig te helpen. Een ontstoken tandzenuw kan iedereen overkomen. In veel gevallen hoeft dit niet het verlies van de betreffende tand te betekenen.

  Een wortelkanaalbehandeling moet worden uitgevoerd, wanneer er in het wortelkanaal van een tand of kies een ontsteking is. Dit kan ontstaan door tandbederf, een lekkende of diepe vulling of als gevolg van een harde klap
  op een tand. Hierdoor raakt de zenuw ontstoken, zal afsterven en de aanwezige bacteriën kunnen een ontsteking rondom de wortel veroorzaken.

  Als je dan pijn (met warmte en koude) aan een tand of kies krijgt of hebt, dan ga je naar de tandarts. Als de klachten duiden op een zenuwontsteking, dan zal de tandarts eerst een foto maken om na te gaan of het daadwerkelijk de
  tand of kies is die de patiënt aanwijst en om te kijken hoe de wortels van deze tand of kies liggen. Het aantal wortels verschilt, een tand heeft 1 wortel, een kies meerdere.

  Met de modernste wortelkanaalbehandeling is het mogelijk de tand te redden en de levensduur aanzienlijk te verlengen. Zelfs een zeer zieke tand kunnen wij nog redden, en dat is zeker de moeite waard, want iedere eigen tand is nog altijd beter dan de mooiste tandprothese.

   

  SmartDent

  SmartDent Centrum voor tandheelkunde Roermond.

  Alle tandheelkundige behandelingen onder één dak.

  Bel ons Mail ons Plan route Maak afspraak Bezoek reguliere site